7 стъпки, които да следваме:


Всички искаме да запазим суичърите и тениските си по поръчка в добро състояние за възможно най-дълго време. Защото им се кефим и искаме хората да ни виждат с тях, все пак. И почти никога не си казваме: “Дали пък принтът няма да се скапе много бързо?” и точно заради това рядко внимаваме и още по-рядко знаем как да ги запазим в добър вид за максимално дълго време. И така, докато след няколко седмици принтът вече не е започнал да се разпада. Споко, скрили сме няколко съвета в ръкава си, които вярваме, че ще ти свършат супер работа, за да запазиш принтовете, щампите, а и самите си дрехи свежи за дълго.


1. Винаги, винаги обръщай лицевата страна на дрехата наопаки, когато я слагаш за пране

Този лесен и ефективен трик ще помогне запазването на щампата, тъй като по този начин се избягва триенето на печата в другите дрехи, както и в стените на пералнята.


2. Прането само на ниска температура. Това ще помогне и да спасим света

30 до 40 градуса макс е супер. Освен, че ще запазиш щампата в добро здраве, ще помогнеш и на планетата. Редуцирането на температурата до 30 градуса, спомага намаляването на въглеродния отпечатък върху околната среда. Какво по-хубаво от това?


3. Избягвай използването на белина

Перилният препарат е достатъчен, освен, ако не си направил наистина голяма беля и не си се омазал здраво. Обикновено агресивните белини увреждат силно принтовете, затова препоръчваме щадящи такива или перилни препарати на ензимна основа. Можеш да ги откриеш в био магазините.


4. Използвай най-щадящата програма на пералнята

Ниска температура (отново) и лека центрофуга. За щастие живеем в 21-ви век и технологиите ни позволяват да запазим дрехите си в добро състояние наистина дълго. Пералните машини вече са смарт, понякога по-умни и от нас и наистина помагат да запазим дрехите си свежи за доста дълго време.5. НИКОГА не използвай сушилня. Добрият стар простор е все още на мода

Един от минусите на механичното сушене на дрехи е, че доста скапва материите и особено принтовете. Признаваме, доста пъти сме си патили, преди да си научим урока. Да, зимата е кофти, но има и доста готини сгъваеми сушилници като интериорни решения.6. Не глади принтовете

Знаем, че знаеш и че го прилагаш, но все пак сме длъжни да напомним. Обаче дори и да гладиш наопаки, високата температура на ютията също може да увреди принта. Препоръчваме гладенето на пара със стиймър. И отново дрехата наопаки. 7. Слагай в пералнята сходни дрехи 

И като цвят, и като материи. Грубите и по-твърди материи, като денимът, или пък такива с много копчета и ципове също могат да увредят принтовете на меки и памучни тениски. Затова тениски с тениски и джинси с джинси, за да сме всички щастливи.


И помни, ако не знаеш как, винаги може да прочетеш етикета на дрехата, или да се обърнеш към майка си за съвет. Ние често правим абсолютно същото.


Ние залагаме само на висококачествен печат върху текстил, меки памучни дрехи и свежи цветове. Ако правилно се грижиш за щампата на любимата си тениска - ще й се радваш дълго време, затова не пренебрегвай съветите ни. А през нашият модул можеш лесно да си направиш надпис за тениска, суичър с твоя щампа или пък блуза с любимата ти снимка и да й се радваш дълго време :)


Технологиите за щамповане и печат на дрехи са най-разнообразни, като в страницата ни печат на тениски може да прочетеш повече за тези, които ние използваме.