От възходът на деведесетарския стил до залеза на skinny дънките. Y2K поколението продължаваме да сме все така носталгично настроени към 90-те и ранните ‘00 и това се отразява доста силно и на стила ни на обличане. Да, и ние сме сред същото поколение и сякаш винаги ще си обичаме онзи аромат на дъвки, миришещи листчета и лента от касетки, както и винаги ще сме супер привързани към широките дрехи, в които се чувстваме наистина себе си.

Ето какво се очертава да имаме в гардеробите си през тази година:


Манията по 90те ще остане наоколо и през 2022
90те официално се завърнаха още през 2021 година, но изглежда ще бъдат наоколо и през вече настоящата. Дрехите от последното десетилетие на миналия век са особен хит сред малко по-младите, които не са могли да изпитат на гърба си този стил в едно от най-яките десетилетия евър!
Както казахме, Y2K поколението предпочита да има в гардероба си кърпи, широки дънки, карго панталони, двоен деним, oversized тениски и суитчъри и разбира се, очила като на Нео.


Skinny вече е в историята
Или иначе казано: “Кралят е мъртъв, да живее кралят!”. Новият-стар панталонен господар на модата вече не е плътно прилепнал по крака ти. Без значение към кой от двата пола принадлежиш. Карго панталони, скейтърски дънки, широки тениски с щампи на любимия ти изпълнител или група ,без значение. Стига да е широко е ок. Наречи го мантра. По-дългото стоене вкъщи заради пандемията, също оказва влияние на избора ни. Кой би искал да му е неудобно, докато си е в собствената крепост?

 

Unisex + oversized = ВНЛ
Проучвания и запитвания сред 18-35 годишните показват, че 1/4 от същите планират да носят oversized дрехи и през новата година, докато 1/5 от тях ще се насочат към по-смели цветове и откачени щампи. Момичетата пък предпочитат да носят суичърите на гаджетата си все повече и повече, както и да си купуват широки тениски доста по-често.
Това разбира се е естествено продължение на 2021, когато oversized дрехите са предпочитани от 60% от потребителите на различни онлайн магазини.

 

Направи си тениска по собствен дизайн
Да, дрехите с печат по поръчка ти печелят 100% уникалност. В днешно време кой не иска да се откроява и постоянно да получава въпроси тип “Брат, мега як суичър/тениска, откъде ти е”? Този тренд ни е абсолютен фаворит.
Направи си тениска по поръчка, блуза или суичър в нашия модул за дизайнери ‘НАПРАВИ СИ”, отнема
няколко минутки.

Щампи с елементи, изкуство и любими герои от 90те

Подшушнаха ни, че откачените и смели щампи и принтове също ще са сред предпочитаните трендове за 2022. Особено пък със символи и любими герои от 90-те. Това комбинирано със също толкова смели цветове, ти гарантира много погледи, така, че ако си сред по-срамежливите, не ти препоръчваме толкова много смелост.  Ние предлагаме печат на тениски, печат на блузи и печат на суичъри върху които цветните щампи седят уникално.


Бонус: Малко данни за онлайн пазаруването за вече изминалата 2021

Според различни проучвания, около 40% от участвали в анкети за онлайн пазаруване споделят, че са изхарчили повече пари за дрехи през 2021, отколкото през 2020, като по този начин са решили да “отпразнуват” отпадането на част от мерките свързани с пандемията. Логично. И ние празнувахме!

Gen Z и Милениълите са сред най-активните ловци на онлайн оферти. Първите вече са финансово независими и очевидно се кефят на 90те и ранните години от новото хилядолетие, докато вторите диктуват пазара в последните няколко години, а носталгията и емоцията по онова време са водещи при избора им за дрехи.